Jdi na obsah Jdi na menu
 

Agapé, oslava narozenin otce Andrzeje, "Čtení na faře"

Prvního listopadu 2015 se po mši svaté sešli benátečtí farníci v hojném počtu na faře. Měli k tomu hned několik dobrých důvodů. Konalo se zde tradiční agapé, pokračování akce „Čtení na faře“ a v neposlední řadě oslava 45 narozenin našeho duchovního správce otce Andrzeje Grygiela.

Setkání bylo velmi vydařené, fota si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

V přiloženém souboru můžete nahlédnout na krásné srdečné přání, které k narozeninám otec Andrzej dostal od pana arcibiskupa, pomocných biskupů a pana generálního vikáře.

Níže si můžete přečíst, jak pokračování akce "Čtení na faře" vnímal náš farník pan doktor Ivo Harák.

"1. 11. 2015 se na novobenátecké faře (pod patronací místní římskokatolické farnosti a organizace TOP 09) konalo setkání s písničkářem, básníkem a prozaikem Františkem Kostlánem. Chce se věřit, že k bohaté účasti (cca 40 návštěvníků) přivedly ctěné publikum nikoli jen stoly prohýbající se pod bohatou krmí vyšlou zpod rukou místních farnic, ale především umění tvůrce původem z nedaleké Prahy. Ten kromě svých zhudebněných textů představil také práce přítele Ondřeje Fibicha (Kostlán a Fibich se kdysi podíleli na dodnes
v našich - i komerčních - médiích v období Vánoc hraném albu V slámě spí folkrockového Fénixu), ale také písničkářskou produkci jazykově polskou a ruskou. Pokud za míru toho, že potlesk završující četbu či píseň není pouze zdvořilým, ale že jde vskutku od srdce, pokládáme ticho takořka hrobové, v němž necháme dozníti umělecký účin, abychom se teprve posléze probudili..., abychom jej rozžili svými současnými problémy, tedy doznávám, že nejdelší "zaznělo" po prozaickém úryvku z autobiografické (aktuálně vycházející) knížky STROMUŽ. Korunováno potleskem přímo hromovým. Nad nímž jsme si velmi dobře uvědomili, odkud koření a pramení Kostlánova blízkost uraženým a poníženým, utiskovaným a pronásledovaným současného světa."

 

 
 

 


Portrét


Kontakt

Římskokatolická farnost Benátky nad Jizerou

P. Marek Miškovský
Ladislava Vágnera 70
Benátky nad Jizerou II
294 71

IČ 48680591
č.ú. 482350379/0800

mobil: 724 550 009

marek.miskovsky@gmail.com

Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 4
Celkem: 849418
Měsíc: 10850
Den: 519